1+1=3: topreferent netwerk Autisme gestart

Vanmiddag was een eerste bijeenkomst van het topreferente netwerk Autisme. Een mooi voorbeeld hoe ontwikkelingen soms bij elkaar komen. De TOPGGz-gecertificeerde autisme-afdelingen van Karakter, Dimence, GGZ Breburg, Lentis, Mondriaan en Parnassia Groep hadden een wens en eerste initiatief voor het vormen van een netwerk. Dit sloot naadloos aan bij de pilot van TOPGGz voor het opzetten van drie topreferente netwerken. 1 + 1 = 3!

Het netwerk is gestart met een inspirerende bijeenkomst. Er is gekozen om aan de slag te gaan met samenwerking op het gebied van consultatie en advies. Ook wil het netwerk samen tot een gedragen generieke uitkomstmaat komen. Tot slot, zal het netwerk actief informatie delen over lopend onderzoek en innovatie.

De start van het topreferente netwerk Autisme is onderdeel van een TOPGGz-pilot waarbinnen voor drie specialismen een topreferent netwerk wordt gestart. De specialismen zijn Eetstoornissen, Autisme en Hardnekkige Depressie. Hier is meer informatie te vinden over het TOPGGz initiatief. Onlangs was ook de start van het Topreferente Netwerk Eetstoornissen.

Back to top