Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan twee afdelingen Mondriaan

Op 7 november ontvingen het Academisch centrum voor angst, dwang en trauma en het topklinisch centrum Transitiepsychiatrie van Mondriaan het TOPGGz-keurmerk uit handen van Rianne Elderkamp. Mondriaan heeft hiermee haar tweede en derde keurmerk verkregen. Het keurmerk werd in 2017 en opnieuw in 2021 toegekend aan het Topklinisch centrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen.

“Dit keurmerk is voor al jullie betrokken en bevlogen professionals. Jullie maken het verschil, stellen echt de patiënt centraal en staan voor continuïteit in het zorgaanbod. De centra zijn uniek en jullie mogen landelijk aandacht vragen voor deze belangrijke doelgroepen.”

Rianne Elderkamp, manager certificering Stichting Topklinische GGz

 

Het behalen van de nieuwe TOPGGz-keurmerken werd gevierd met een wetenschapsmiddag waarin de onderzoekslijnen van de twee nieuwe topklinische afdelingen centraal stonden. De middag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de keurmerken en een borrel.

Op de bovenste foto de medewerkers van de afdeling Academisch centrum voor angst, dwang en trauma en eronder de medewerkers van het topklinisch centrum Transitiepsychiatrie.
 

"We zijn ongelooflijk trots op onze behandelaren en hun voortdurende inzet de ggz te innoveren. Om dat nu terug te zien in een TOPGGz erkenning van onze transitie- en angst-, dwang- en psychotraumateams is een kers op de taart. Dit keurmerk bevestigt ons streven naar kwaliteit en innovatie in de geestelijke gezondheidszorg. Voor onze patiënten betekent dit dat ze kunnen vertrouwen op toegang tot hoogwaardige zorg die specifiek is afgestemd op hun behoeften.”

Geerke van der Meijden, zorgdirecteur Mondriaan Volwassenen

 

Academisch centrum voor angst, dwang en trauma

Het Academisch centrum voor angst, dwang en trauma is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van patiënten (18-65 jaar) met ernstige en complexe angst-, dwang en trauma-gerelateerde problematiek. Denk onder andere aan (complexe) posttraumatische stressstoornis, obsessieve compulsieve stoornis, gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, agorafobie, sociale fobie, verzamelstoornis en ziekteangststoornis (hypochondrie).

“In de transitiepsychiatrie ontmoet je de jongere in al zijn facetten in een zeer dynamische periode.”

Rosy Ghijsens, zorgdirecteur Mondriaan Kinderen & Jeugdigen  

 

Topklinisch centrum Transitiepsychiatrie

Transitiepsychiatrie overbrugt de kloof tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassenenpsychiatrie. Het Transitieteam houdt zich bezig met complexe psychiatrische diagnostiek en behandeling voor jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar. Continuïteit in het zorgaanbod is in deze levensfase noodzakelijk om de kans op een positieve ontwikkeling van jongeren te vergroten.

Back to top