Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan PsyQ Psychotrauma

PsyQ Psychotrauma Haaglanden (Parnassia Groep) heeft op 30 mei het TOPGGz-keurmerk ontvangen uit handen van Dineke Moerman. De hernieuwde toekenning onderschrijft de belangrijke prestaties van de afdeling in wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelmethoden en kennisdeling, die bijdragen aan een betere behandeling van psychotrauma.

Psychotrauma, veroorzaakt door ingrijpende gebeurtenissen zoals een overval, oorlogsgeweld, een verkeersongeluk, mishandeling of verkrachting, kan leiden tot langdurige psychische klachten en posttraumatische stress-stoornis (PTSS). PsyQ Psychotrauma biedt met gespecialiseerde behandelingen een belangrijke bijdrage aan het herstel van deze cliënten.

“We zijn er met het hele team enorm trots op dat we de komende jaren opnieuw een TOPGGz-afdeling zijn. We hebben samen bewezen dat ons wetenschappelijk onderzoek en de innovatieve verbetering van de cliëntenzorg deze erkenning nog steeds verdienen. Hier helpen wij veel mensen met een zeer ernstig trauma om hun leven weer op te pakken. Dat lukt gelukkig steeds beter.”

Joop de Jong (PsyQ Psychotrauma)

De uitreiking van het keurmerk vond plaats na een inspirerend minisymposium, waar alle hoog specialistische functies van de afdeling Psychotrauma uitgebreid aan bod kwamen. Na een algemene inleiding over trauma werden de laatste bevindingen van de onderzoeken IMPACT en OpenUp gepresenteerd. Verder stond een uiteenzetting over de rol van psychofarmaca bij PTSS op het programma en kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen over de innovatieve behandeling In muren deuren maken.

“Het was een mooie middag met veel inspirerende voorbeelden van onderzoek leidend tot innovatie in behandeling. Een prachtige illustratie van waar het TOPGGz-keurmerk voor staat.” 

Dineke Moerman (Stichting Topklinische GGz)
 
Back to top