Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan Centrum Jonge Kind

Op 10 oktober ontving het Centrum Jonge Kind van Karakter het TOPGGz-keurmerk uit handen van Monique van Bueren. Het bestuur van TOPGGz kende het keurmerk in juni jl. opnieuw toe, waarbij deze nu niet meer alleen geldt voor het Centrum Jonge Kind van Karakter Universitair Centrum, maar ook voor Centrum Jonge Kind van Karakter Twente. Beide centra werken intensief samen.

Feestelijk symposium

Het behalen van het TOPGGz-keurmerk werd gevierd met een middagsymposium voor alle betrokkenen bij de zorg voor jonge kinderen binnen Karakter, met als centraal thema mentale veerkracht in een relationele wereld. Het symposium werd afgesloten met de uitreiking van het keurmerk en een feestelijke borrel. 

“Het is het Centrum Jonge Kind gelukt om na de visitaties in 2015 en 2019, nu ook in 2023 dit topkeurmerk weer te behalen. Daarbij spreken ze de ambitie uit om verder te ontwikkelen tot het landelijk expertisecentrum voor het kwetsbare jonge kind.” 

Monique van Bueren (TOPGGz) 

 

Centrum Jonge Kind

Het Centrum Jonge Kind biedt hoogspecialistische (vroeg)diagnostiek en behandeling aan zeer jonge kinderen met (een vermoeden van) psychiatrische problematiek. De focus ligt op het richting te geven aan een nog meer geïntegreerde visie op het zeer jonge kind binnen de topklinische patiëntenzorg. Ook geeft het Centrum Jonge Kind verder vorm aan wetenschappelijk onderzoek, biedt opleidingen voor professionals aan, deelt zoveel mogelijk kennis en zet in op zorginhoudelijke en procesmatige innovatie. 

"Dat de certificering nu uitgebreid is met ons Centrum Jonge Kind in Twente betekent dat we ons gezamenlijk nog beter kunnen inzetten voor de toekomst van het jonge kwetsbare kind en diens omgeving, met als doel: veerkrachtige kinderen."

Martine van Dongen-Boomsma (Centrum Jonge Kind)
Back to top