Terugblik TOPGGz invitational conference 'Samenwerken in netwerken'

De tweede TOPGGz invitational conference 'Samenwerken in netwerken' die vrijdag 25 november plaatsvond, was een groot succes.

Gestart werd met een inleiding over het belang van concentratie en spreiding van topklinische functies per patiëntengroep, gevolgd door presentaties van bestaande netwerken in diverse sectoren van de zorg, zoals de Santeon-ziekenhuizen en De Borg, waar specifiek ervaring is opgedaan met dit type samenwerking. Daarnaast werd één van de eerste TOPGGz-netwerken gepresenteerd (onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma) waar interessante lessen uit te leren zijn. Tenslotte zijn de contouren geschetst om als TOPGGz-afdelingen gezamenlijk een ‘te visiteren eenheid’ te vormen.
 
De urgentie van het samenwerken in netwerken (ook sectoroverschrijdend) werd door alle veertig deelnemers erkend. Binnen TOPGGz wordt met het bestuur en de ledenraad nagedacht op welke wijze hier verder vorm aan gegeven kan worden en welke rol hier voor TOPGGz ligt. De boodschap was echter ook: pak vooral de handschoen op en ga er zelf mee aan de slag. Just do it!

Teruglezen presentaties
1. Floor van Dijk welkom + inleiding invitational conference
2. Aartjan Beekman: concentratie en spreiding
3. Pieter de Bey: samenwerken in netwerken rondom doelgroep binnen Santeon Ziekenhuizen
4. Marjet van Baggum: samenwerken rondom complexe doelgroep binnen de Borg
5. Suzy Mathijssen: samenwerken in TOPGGz-netwerk Angst, Dwang en Psychotrauma
6. Ellen Mogendorff: samenwerken als TOPGGz-afdelingen in één te visiteren eenheid

Terugkijken TOPGGz invitational conference 'Samenwerken in netwerken'

Back to top