Leren en verbeteren in het Topreferente netwerk Depressie

Vandaag startte bij TOPGGz het Topreferente netwerk op het specialisme Depressie. Voor deze patiëntengroep is samenwerking gezocht met het al eerder gestarte Netwerk Hardnekkige Depressie Nederland, dat onder andere bezig is met het opzetten van een data-infrastructuur met behulp van een subsidie van Health Holland. Niet concurreren dus, maar samenwerken in het versterken van de zorg voor mensen met hardnekkige depressie.

Aankomende periode gaan UMCG, Amsterdam UMC, GGZ inGeest, Pro Persona, Parnassia Groep, GGZ Oost Brabant en TOPGGz de activiteiten van het netwerk uitbreiden. Allereerst samen aan de slag met consultatie en advies. Hoe kunnen we van elkaar leren en samen verder verbeteren? Er is veel inspiratie voor mooie mogelijkheden met als belangrijkste doel het versterken van de ggz zodat patiënten eerder in hun behandeltraject perspectief op herstel vinden.

Dank voor jullie enthousiaste bijdrage aan de bijeenkomst Kallitsa Christodoulou, Marc Blom, Anneke van Schaik, Jens van Dalfsen, Christiaan Vinkers, Jeanine Kamphuis, Jan Spijker en Aartjan Beekman. En natuurlijk niet te vergeten de deelnemers die niet op de foto staan Margot van der Wart, Th.Michael van den Boogaard, Irene Mateo Leach en Robert Schoevers. Wij: Monique van Bueren, Christine Facchin en Renske Kok kijken uit naar het vervolg!

Eerder startte TOPGGz al topreferente netwerken voor de patiëntengroepen eetstoornissen en autisme.

Back to top