Feestelijke uitreiking TOPGGz-keurmerk Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen

Afgelopen maandagmiddag 9 oktober ontving het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS), onderdeel van Dimence, voor de derde keer op rij het TOPGGz-keurmerk. Deze keer mocht Ella Lobregt-van Buuren, hoofd, boegbeeld én promovenda bij het SCOS, het keurmerk in ontvangst nemen welke werd uitgereikt door Rianne Elderkamp. 

"Het keurmerk draagt ook bij aan de nieuwsgierigheid van professionals. Zij vernemen dat er iets bijzonders gebeurt bij het SCOS en zijn benieuwd wat precies?"

Ella Lobregt-van Buuren (SCOS)

"Eén van de doelen van het keurmerk is om te blijven uitdagen. Dat sluit aan bij mijn ervaring dat jullie bevlogenheid door de jaren heen onverminderd hetzelfde is. Bijzonder om te ervaren."

Rianne Elderkamp (Stichting Topklinische GGz)

De afgelopen jaren heeft het SCOS fors geïnvesteerd in een onderscheidende visie waarin zelfregulatie en wederzijdse betekenisgeving centraal staan. Het is opvallend dat de vertaling van deze visie naar attitude, destigmatisering en het oprecht aansluiten bij wat mensen zelf willen verbeteren, consequent wordt doorgezet in alle geledingen, wordt herkend bij alle disciplines en door de cliënten wordt ervaren als een verademing. Ook het belang dat wordt gehecht aan ervaringsdeskundigheid en de actieve inzet hiervan, getuigt van de verankering van deze ontwikkelde visie binnen het SCOS.

Er was logischerwijs tijdens de uitreiking extra aandacht voor de veelzijdigheid aan disciplines die allemaal vanuit hun eigen rol en expertise invulling en betekenis geven aan de relatie met cliënten. In live vraaggesprekjes en enkele opgenomen interviews kwamen diverse medewerkers aan het woord en deelden zij wat hen drijft om bij het SCOS te werken en die stap extra te zetten. 

Het feestelijke moment van de uitreiking was een mooie gelegenheid om met elkaar te vieren wat er de afgelopen jaren is neergezet en waar de komende vier jaar op wordt voortgebouwd. 

Back to top