Feestelijke uitreiking TOPGGz-keurmerk aan twee afdelingen GGZ inGeest

Op 7 september ontvingen de Polikliniek Angst en Dwang en de Polikliniek Depressie locatie De Nieuwe Valerius (DNV), beiden onderdeel van GGZ inGeest, in Amsterdam het TOPGGZ-keurmerk uit handen van Monique van Bueren. Het bestuur van TOPGGz kende het keurmerk in maart jl. al formeel toe aan beide poliklinieken. Sindsdien mogen zij het TOPGGz-keurmerk opnieuw voor vier jaar dragen. 

   

Polikliniek Angst en Dwang

De Polikliniek Angst en Dwang heeft tot doel de lange termijn prognose van cliënten met angst- en dwangstoornissen te verbeteren. Hoewel er een aantal effectieve behandelingen is ontwikkeld, zoals medicatie en psychotherapie, zijn deze behandelingen vaak alleen effectief op korte termijn. De polikliniek ontwikkelt behandelaanbod om het behandeleffect bij cliënten met angststoornissen duurzamer te maken. 

“Best veel mensen met angst- en dwangstoornissen hebben onvoldoende baat gehad bij de standaard behandelingen. Ook voor hen een behandeling vinden die werkt is de drijfveer van veel van ons innovatieve onderzoek.” 

Neeltje Batelaan - psychiater en onderzoek Polikliniek Angst en Dwang

 

Polikliniek Depressie DNV

Het doel van de behandeling bij de Polikliniek Depressie DNV is verbetering van de depressieve klachten dan wel herstel ervan en een betere lange termijn prognose van cliënten met depressies.

"Het TOPGGz-keurmerk is belangrijk voor onze Polikliniek Depressie en de Academische Werkplaats Depressie. Wij behandelen met uiteenlopende biologische en psychologische behandelingen hardnekkige en complexe depressies, met oog voor de mens achter de aandoening."

Christiaan Vinkers - hoogleraar en psychiater Polikliniek Depressie DNV
Back to top