Aankondiging vertrek directeur TOPGGz

Ellen Mogendorff heeft aangegeven per 1 mei 2024 haar functie als directeur van de Stichting Topklinische GGz neer te leggen.

Ellen Mogendorff

Sinds 2007 heeft zij op enthousiaste en verbindende wijze leiding gegeven aan het ontwikkelen van het TOPGGz-initiatief. Ze heeft, samen met een team van professionals om haar heen, TOPGGz op- en uitgebouwd, steeds verder geprofessionaliseerd en gepositioneerd tot wat het nu is.

Nieuwe balans
Ellen Mogendorff: “Met enorm veel plezier heb ik de afgelopen zestien jaar gewerkt aan het opbouwen en ontwikkelen van TOPGGz. Altijd met ambitieuze, professionele, betrokken en fijne collega’s, zowel vanuit de TOPGGz-afdelingen en samenwerkingspartners als vanuit het bureau, het bestuur, de visitatiecommissie, de adviesraad en de ledenraad. Ik ben trots op wat we tot nu toe met elkaar hebben bereikt en ik hoop dat het initiatief zich nog verder zal ontwikkelen en verbeteren.

Een rol als directeur is echter ook zeer intensief en vraagt veel. In de komende periode wil ik een nieuwe en betere balans creëren tussen werk en privé. Meer tijd voor mezelf, mijn hobby’s, mijn kinderen en kleinkinderen. Om dat te realiseren, heb ik het besluit genomen om mijn functie neer te leggen en gebruik te maken van een vervroegd pensioen. Het is goed om het stokje over te dragen aan een opvolger die met frisse energie en enthousiasme TOPGGz weer een stap verder zal brengen. Vanzelfsprekend zal ik betrokken blijven bij de ontwikkelingen in de zorg in het algemeen en in de ggz in het bijzonder.”

Netwerkorganisatie
Onder Ellen haar leiding is er een netwerkorganisatie tot stand gekomen die samen met alle TOPGGz-afdelingen en de verschillende samenwerkingspartners werkt aan het verbeteren van de zorg voor patiënten (en naasten) met ernstige en complexe klachten die baat hebben bij hoogspecialistische geestelijke gezondheidszorg.

TOPGGz is inmiddels een factor van betekenis in het Nederlandse zorglandschap en mag, met 57 TOPGGz-afdelingen verdeeld over 26 instellingen, rekenen op een breed draagvlak in de ggz. De toegevoegde waarde ervan wordt algemeen (h)erkend. Het enthousiasme onder instellingen om het TOPGGz-keurmerk te verwerven blijft onverminderd groot, getuige het jaarlijkse hoge aantal aanmeldingen hiervoor.

Tomeloze inzet
Prof. dr. Werner Brouwer, hoogleraar Gezondheidseconomie aan de Erasmus School of Health Policy & Management en voorzitter van het bestuur van TOPGGz: “Ellen is vanaf het eerste uur, nu zo’n zestien jaar geleden, de drijvende kracht geweest achter TOPGGz. Haar tomeloze inzet voor de stichting, vanuit een gedrevenheid om de zorg voor juist de meest kwetsbare patiënten in de ggz te verbeteren, heeft TOPGGz gebracht waar het nu is. De stichting, maar ook de ggz-sector in Nederland, zijn Ellen daarom heel veel dank verschuldigd. Het is moeilijk om een TOPGGz zonder Ellen voor te stellen, maar juist dankzij haar werk staat er een hele sterke stichting, die vol vertrouwen naar de toekomst kan kijken en met een nieuwe directeur haar belangrijke taken kan blijven vervullen en uitbouwen. Daarbij begrijpen en respecteren we Ellen haar keuze volledig en gunnen we haar uiteraard van harte de nieuwe balans die zij zoekt door met vervroegd pensioen te gaan!”    

Werving- en selectie nieuwe directeur
TOPGGz is op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie van directeur. Ben of ken je iemand die hier interesse in heeft? Bekijk dan de vacature of stuur deze door.

Back to top