Sprekers en workshopleiders TOPGGz-congres 2023

TOPGGz-congres 2023

 

Floor van Dijk, dagvoorzitter

Floor van Dijk

Floor van Dijk is psychiater en werkt als bestuurder van Arkin, de ggz-instelling voor grootstedelijk Amsterdam en met verschillende specialistische bovenregionale centra met een TOPGGz-keurmerk. Zij was daarvoor bestuurder bij Fivoor en bij Trajectum. Floor maakt deel uit van het bestuur van TOPGGz en is als toezichthouder is ze verbonden aan het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie.

prof. dr. Wilma van der Scheer, spreker

Wilma van der Scheer

Prof. dr. Wilma van der Scheer - directeur van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en bijzonder hoogleraar Leiderschap en Besturing in de Zorg bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Daarnaast is zij voorzitter MIND en lid adviesraad TOPGGz.

Alan Ralston, spreker

Alan Ranston

Alan Ralston is psychiater, filosoof, en bestuurslid van de NVvP met portefeuille kwaliteit. Als psychiater is hij verbonden aan de High Intensive Care van Parnassia Noord-Holland te Castricum. Hij promoveerde op een studie naar filosofie in de psychiatrische praktijk. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum stelde hij de Tijdlijn NVvP samen.

Harmen Beurmanjer, workshopleider

 

Nicolle van Mil, workshopleider

Nicolle van Mil is als klinisch psycholoog-psychotherapeut en programmamanager verbonden aan de topklinische afdeling NK Vught detox, diagnostiek en behandeling (Novadic-Kentron). Ze werkt sinds 2007 bij Novadic-Kentron en heeft veel verschillende doelgroepen gezien binnen de organisatie. Naast innovaties en wetenschappelijk onderzoek (naar CBM) is ze tevens verantwoordelijk voor het opleidingsklimaat van psychologen binnen de organisatie.

Katinka Damen, workshopleider

Dr. Katinka Damen is gz-psycholoog en werkt als behandelaar en programmamanager bij het Pijnprogramma van Novadic-Kentron, de verslavingszorginstelling in Noord-Brabant. Binnen het pijnprogramma worden cliënten behandeld die vanwege pijnklachten afhankelijk zijn geraakt van pijndempende middelen, zoals opioide pijnmedicatie, benzodiazepines, cannabis, alcohol, etc. Tevens is ze bestuurslid van het Pijnnetwerk Brabant.

Ellen Wingbermühle, spreker

Ellen Wingbermühle

Ellen Wingbermühle is als klinisch neuropsycholoog en senior onderzoeker werkzaam bij het Centrum voor Neuropsychiatrie van Vincent van Gogh. Haar werkzaamheden richten zich op gepersonaliseerde psychodiagnostiek en behandeling van zeldzame, onbegrepen of therapieresistente psychiatrische aandoeningen. Ellen is praktijkopleider voor de opleiding tot klinisch neuropsycholoog binnen het Consortium Psychologische Vervolgopleidingen Venray en omstreken.

Anke Lahuis, workshopleider

Anke Lahuis

Drs. Anke Lahuis is psychiater, psychotraumatherapeut (NtVP), cultureel antropoloog en systeemtherapeut i.o. Zij is werkzaam bij ARQ Diagnostisch Centrum (ADC), onderdeel van ARQ Nationaal Psychotraumacentrum, een polikliniek voor diagnostiek (en second opinions) naar voornamelijk beroepsgerelateerd trauma. Tevens doet zij onderzoek naar het beloop van traumabehandeling bij ongedocumenteerde vluchtelingen en asielzoekers. Zowel binnen haar huidige werkzaamheden als bij eerdere werklocaties heeft zij ervaring met verschillende vormen van consultaties, zoals telefonisch, digitaal of als extern deskundige binnen een consultatietraject. 

Ellen Klaassens, workshopleider

Ellen Klaassens

Dr. Ellen Klaassens is klinisch psycholoog/psychotherapeut, expertiseteamleider Screening & Diagnostiek en psychotraumatherapeut. Zij is werkzaam in de kliniek van ARQ Centrum’45 en bij het ARQ Diagnostisch Centrum (ADC), beiden onderdeel van ARQ Nationaal Psychotraumacentrum. Ellen werkt met patiënten met complexe traumagerelateerde problematiek uit diverse doelgroepen zoals geüniformeerden, vluchtelingen en asielzoekers, en mensen met een geschiedenis van vroegkinderlijke traumatisering. Sinds 2021 participeert Ellen als consultgever in het consultatieplatform 123consultatie.nl.

Magda Langemaire, workshopleider

Magda Langemaire is manager ambulante zaken in Oegstgeest bij ARQ Centrum'45. Als verpleegkundige gestart, maar vooral als manager werkzaam geweest in meerdere zorgsectoren. Ondertussen meer dan 25 jaar werkzaam in de ggz. Naast meerdere managementopleidingen ook lean blackbelt behaald. 

Sjacko Sobczak, workshopleider

Sjacko Sobczak

Dr. Sjacko Sobczak is gezondheidswetenschapper en ouderenpsychiater bij Mondriaan GGZ, lector Dementie, ernstig neuropsychiatrische symptomen en gedrag bij Researchcentrum Zorginnovaties Hogeschool Rotterdam (RUAS) en senior onderzoeker bij de afdeling Neuropsychologie en psychofarmacologie, Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen, Universiteit Maastricht. Haar expertise ligt op het gebied van dementie en comorbide psychiatrische stoornissen met speciale expertise op PTSS en dementie. Vanuit Mondriaan is ze verbonden aan het MOED-team (Mondriaan Ouderen Extramurale Diensten) en is ze consulent van het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Zowel haar klinisch werk als haar onderzoeken zijn transmuraal vorm gegeven.

Arjan Videler, workshopleider

Arjan Videler

Dr. Arjan Videler, psychotherapeut, GZ-psycholoog, coördinator Topklinische zorg en wetenschap, en senior onderzoeker. Arjan is expert op het gebied van psychotherapie bij ouderen, met bijzondere belangstelling voor persoonlijkheidsstoornissen, autisme, ADHD en ALK bij ouderen. Hij geeft inhoudelijk leiding aan de ontwikkeling van het zorgaanbod van PersonaCura en verricht consultaties en second opinions op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen, autisme en ALK bij ouderen. Daarnaast geeft hij leiding aan het wetenschappelijk onderzoek van PersonaCura en is hij verbonden aan Tranzo, Tilburg University.

Tilly Cordia, workshopleider

Tilly Cordia is psychiater bij PersonaCura (GGz Breburg). Zij is expert op het gebied van autisme en complexe psychiatrische problematiek bij ouderen.

Wouter Staal, workshopleider

Wouter Staal

Wouter Staal is hoogleraar Klinische Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het RadboudUMC en Karakter Universitair Centrum en tevens bijzonder hoogleraar Autisme aan de faculteit sociale wetenschappen, van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek is gericht op de verbinding tussen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk. Hij is ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Balans en lid van de stuurgroep autisme jonge kind. Daarnaast is hij actief binnen verschillende commissies en werkgroepen op het gebied van kennis en zorg ontwikkeling binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Mirte Hulscher-Ruks, workshopleider

Mirte Hulscher

Mirte Hulscher-Ruks is psychiater en 'lead expert' psychosomatiek bij Altrecht Psychosomatiek Eikenboom. Als psychiater met een brede ervaring binnen psychosomatiek, maakt ze zich hard voor het meer waarderen van hoogspecialistische consultaties, en heeft hier ook een model voor ontwikkeld, in samenwerking met het CCE en TOPGGz. Ook is zij consulent voor het CCE. Zij is voorzitter van de landelijke werkgroep 'hardnekkige ALK' vanuit het Landelijk Netwerk Aanhoudende Lichamelijke Klachten (NALK). In deze werkgroep worden mogelijke handreikingen ontwikkeld voor vastgelopen behandelsituaties, en voor patienten die tussen wal en schip raken in ons zorgstelsel.

Lineke Tak, workshopleider

Lineke Tak

Dr. Lineke Tak is psychiater, onderzoeker en hoofd bij Dimence Alkura, specialistisch centrum Aanhoudende Lichamelijke Klachten in Deventer. Ze is bestuurslid bij het landelijk Netwerk Aanhoudende Lichamelijke Klachten (NALK), consulent voor Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en voorzitter van de werkgroep voor de totstandkoming van de nieuwe multidisciplinaire richtlijn 'Somatisch-symptoom en verwante stoornissen'. Haar onderzoek focust zich momenteel het sterkst op (regionale) samenwerkingsnetwerken voor ALK en het voorspellen van behandelsucces bij gepersonaliseerd behandeling. In haar dagelijks werk is ze continu bezig met (het pogen van het optimaler vormgeven) van consultatieve functies van Dimence Alkura.

Stefan de Kort, spreker

Econoom Stefan de Kort is lid van de raad van bestuur van Altrecht, de ggz-instelling voor de regio Utrecht en met vier hoogspecialistische bovenregionale TOPGGz-afdelingen (eetstoornissen, psychosomatiek, angstklachten en de bipolaire stoornis). Stefan heeft brede financiële en bedrijfskundige ervaring in de zorg en was eerder werkzaam bij GGZ Oost-Brabant en het hoogspecialistisch expertisecentrum de Kempenhaeghe. Naast bestuurder bij Altrecht is hij vicevoorzitter van de raad van toezicht van Surplus en stichting Maria-Oord, twee Brabantse vvt-instellingen.

Back to top