Langetermijngevolgen voor KOPP

Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) hebben in volwassenheid een verhoogd risico op onder andere lichamelijke en psychische klachten. Ingrid Brummelhuis van Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (GGz Breburg) e.a. schreven hierover een review en gaven een workshop op het VGCt-najaarscongres.

KOPP

Binnen het promotietraject van Ingrid Brummelhuis bij Topklinisch Centrum Lichaam Geest en Gezondheid en Academische Werkplaats Geestdrift van Tranzo (Tilburg University), waarbij zij samenwerkt met dr. Arjan Videler en prof. dr. Wijo Kop, ligt de focus op de langetermijngevolgen voor kinderen die opgroeiden met ouders met psychische problemen, zogenoemde Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP). Uit de review die verschijnt in General Hospital Psychiatry blijkt dat deze kinderen in volwassenheid een groter risico lopen op een breed scala aan lichamelijke en psychische klachten en psychosociale problemen. Voor volwassen KOPP is het van belang dat binnen een behandeling aandacht is voor deze ervaringen en gevolgen.

Bij het VGCT-najaarscongres is hierover een workshop gegeven waarbij de uitkomsten uit de review gedeeld zijn en de deelnemers handvatten hebben gekregen om met de volwassen KOPP in gesprek te gaan.

Lees hier het artikel.

Back to top