TOPGGz-werkbezoek de Viersprong raakt in het hart

Leden van de TOPGGz-adviesraad en samenwerkingspartners brachten op 1 februari een werkbezoek aan de Viersprong. Met deze jaarlijks georganiseerde werkbezoeken laat TOPGGz de praktijk en meerwaarde van hoogspecialistische zorg  zien én ervaren, waardoor nog duidelijker wordt wat TOPGGz betekent voor patiënten en hun naasten, voor professionals en voor de sector. 

De Viersprong is een hoogspecialistische ggz-organisatie die aan zowel volwassenen als jongeren effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. De aanwezigen maakten op de locatie van de Viersprong in Halsteren persoonlijk kennis met patiënten, naasten en de hulpverleners, met het zorgaanbod (en uitkomsten), de innovaties, het onderzoek en de kennisverspreiding van deze afdeling en kregen zo een goed beeld van de praktijk van TOPGGz. 

“Lef van professionals maakt het verschil”

Bij monde van verschillende professionals en ervaringsdeskundigen werd duidelijk dat de Viersprong vooral met het lef van de professionals het verschil maakt. Daarnaast vormen bewezen effectieve dosering, frequente evaluatie, methodisch opgeleide professionals en oog voor hun mentaal welbevinden belangrijke onderscheidende elementen. Hierdoor durven professionals meer en hebben zij het lef om door te gaan waar je van nature zou willen stoppen. Ze houden vol om het gewenste resultaat te bereiken en blijven naast de patiënt en hun naaste(n) staan. Samen kom je op deze manier écht verder, getuige de prachtige resultaten die de Viersprong bereikt.  

De vele positieve reacties op de middag spraken boekdelen; het werkbezoek heeft aanwezigen in het hart geraakt. 

Nieuwsgierig geworden? Het verslag, de presentaties en de persoonlijke reactie van enkele deelnemers vind je in de terugblik

Back to top