Rieneke de Wit nieuwe voorzitter bestuur TOPGGz

Rieneke de Wit is benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur van de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz). Zij volgt 1 september 2024 prof. dr. Werner Brouwer op. Werner Brouwer vertrekt na negen jaar vanwege het verstrijken van het maximale aantal termijnen.

Factor van betekenis

Werner Brouwer: “Met heel veel plezier heb ik de afgelopen negen jaar de rol van voorzitter van de stichting TOPGGz ingevuld, dankzij alle bestuursleden, de directie, en alle TOPGGz collega’s waarmee ik in die jaren mocht werken. Ik vond dat oprecht een eer. TOPGGz is in die periode uitgegroeid tot een belangrijk en impactvol onderdeel van de ggz, met nu 59 afdelingen over 26 instellingen. Daarmee is TOPGGz een factor van betekenis, die staat voor professionaliteit, kwaliteit en innovatie, in het belang van vaak kwetsbare patiënten met een hoogspecialistische zorgvraag. Ik ben blij dat er in Rieneke een uitstekende nieuwe voorzitter is gevonden en draag het voorzitterschap vol vertrouwen aan haar over.”

Verschil maken voor kwetsbare patiënten

Met Rieneke krijgt de TOPGGz opnieuw een voorzitter met veel kennis en bestuurlijke ervaring in de zorg in het algemeen en de ggz in het bijzonder en met een positieve blik op de sector.
Rieneke de Wit: “In deze rol komt voor mij alles bij elkaar. Ik heb veertien jaar in de ggz gewerkt, waarvan ruim twaalf jaar als bestuurder in Delft. Een goede tijd waarin we veel werk maakten van ambulantisering en dubbelproblematiek, vaak in samenwerking met andere zorgaanbieders, gemeente en politie. In mijn zestien jaar als CCE-bestuurder hebben we er flink aan getrokken onze expertise te verbinden met die van de ggz. Zo heb ik ook TOPGGz leren kennen. TOPGGz wil echt verschil maken voor kwetsbare patiënten, slaagt daar ook in en blijft zich voortdurend ontwikkelen. Bij al die TOPGGz-afdelingen zit veel expertise. De vraag ligt op tafel hoe de maatschappelijke waarde van al die kennis en kunde nog verder zou kunnen groeien. Ik zie er naar uit om, in samenwerking met deelnemers, bestuur en bureau, met dat soort vraagstukken aan de slag te gaan.”

Back to top