Opnieuw TOPGGz-keurmerk voor De Catamaran en VIBE

Maar liefst twee gespecialiseerde afdelingen van GGzE, De Catamaran, Forensische Jeugd- en Orthopsychiatrie en Vroege Interventie Buitengewone Ervaringen (VIBE), ontvingen gisteren opnieuw voor vier jaar het TOPGGz-keurmerk uit handen van Monique van Bueren. De toekenning van het keurmerk bevestigt de voortdurende toewijding van GGzE aan het leveren van hoogwaardige specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Er wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen deze twee afdelingen. Onderzoekers bestuderen ondermeer de onderliggende mechanismen van psychopathologie vanuit diagnose-overstijgend perspectief en kijkt welke omgevingsfactoren uit het dagelijks leven van jongeren en volwassenen invloed hebben op de belevingswereld en het herstel. De onderzoeksbevindingen worden vertaald naar innovaties op het gebied van diagnostische hulpmiddelen en behandelingen die beter inspelen op de individuele cliënt.

Met deze certificering bevestigt GGzE haar positie als toonaangevende organisatie in de geestelijke gezondheidszorg. Het TOPGGz-keurmerk benadrukt de expertise van GGzE VIBE en De Catamaran, en versterkt het vertrouwen van cliënten, verwijzers en andere belanghebbenden in de kwaliteit van de geleverde zorg.

GGzE blijft zich inzetten voor het bevorderen van de geestelijke gezondheid en het bieden van de best mogelijke zorg aan mensen met complexe psychische aandoeningen.
 

Back to top