Decision Tool voor jeugd

Het belang van scherpe indicatiestelling in de hoogspecialistische ggz groeit. Toegang tot de juiste zorg op de juiste tijd en plaats is voor individuele patiënten en in economisch kader van steeds groter belang.

De Decision Tools die TOPGGz in samenwerking met het Institute for Medical Technology Assessment (iMTA) van de Erasmus Universiteit ontwikkelde, zijn gevalideerde beslissingsondersteunende instrumenten die het indicatieproces ondersteunen en zo helpen de best passende behandelsetting vast te stellen.

Er is nog geen algemeen inzetbare Decision Tool voor de patiëntengroep kinderen en jeugd. Daarom is het goed nieuws dat er een project in voorbereiding is om een Transdiagnostische Decision Tool 18- (TD DT 18-) te maken. Het iMTA en ErasmusMC kregen hiervoor een subsidie van de gemeente Rotterdam. Zij werken in dit project opnieuw nauw samen met TOPGGz.

TOPGGz grijpt deze kans en heeft begin november bij de 23 TOPGGz-afdelingen die zich richten op kinderen en jeugd de eigen, actuele werkwijze opgevraagd en gevraagd wie aan dit project wil meewerken. De oogst van deze inventarisatie wordt ingebracht in het project voor de TD DT 18-.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Monique van Bueren.

Back to top