De toekomst is samen

Ruim 100 aanwezigen woonden woensdag 2 februari het door Morgens georganiseerde webinar ‘Op naar de GGZ van Morgen’ bij. TOPGGz-directeur Ellen Mogendorff was één van de drie genodigden die een pitch gaf rond dit thema. Een gemêleerd publiek, met onder meer professionals, vertegenwoordigers van VWS, ervaringsdeskundigen, naasten en bestuursvoorzitters ging na een inleiding en het drietal pitches met elkaar in gesprek over de toekomst van de ggz.

Mogendorff benadrukte in haar pitch het belang van empowerment van professionals: “Het is cruciaal voor de toekomst van de ggz om professionals te blijven motiveren, enthousiasmeren en faciliteren, hen de regie te geven en de ruimte zich door te ontwikkelen.”

Wat in alle pitches en ook tijdens de break-outsessies naar voren kwam, is hoe belangrijk het is om met alle betrokken partijen aan oplossingen voor knelpunten te werken. Vooral het betrekken van patiënten en naasten kan nog beter. Mentale gezondheid hoort een zaak te zijn van iedereen in de samenleving. De getoonde interesse en de bereidwilligheid van de aanwezigen om hierin samen op te trekken stemt optimistisch.

Terugkijken plenair deel webinar

 

Back to top