Aftermovie uitreiking TOPGGz-keurmerk aan Mondriaan

Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan Mondriaan

Tijdens een digitale ‘topklinische talkshow’ is op 14 december 2021 het TOPGGz-keurmerk voor de tweede keer uitgereikt aan het topklinisch centrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen (TCOP) van Mondriaan. Ellen Mogendorff van TOPGGz overhandigde het keurmerk virtueel aan aankomend TOPGGz-boegbeelden ouderenpsychiater/promovenda Julie Schulkens en GZ-psycholoog/promovenda Ellen Gielkens (foto).

Tijdens de talkshow ging gelegenheidshost Luc Van de Ven (klinisch ouderenpsycholoog verbonden aan de KU Leuven) in gesprek met Schulkens en Gielkens over onder andere farmacotherapie en PTSS bij ouderen met persoonlijkheidsstoornissen. Centraal thema is dat ouderen met persoonlijkheidsstoornissen kunnen profiteren van behandeling, maar dat niet voor iedereen dezelfde behandeling is weggelegd. Van psychotherapeutisch nihilisme en pessimisme naar psychotherapeutisch realisme bij ouderen.

De toekomst van de ggz, ouderenzorg en topklinische zorg was aansluitend onderwerp van gesprek met Mondriaan-bestuurder Kittie D'Hoine, zorgdirecteur Ouderen Sylvia Heijnen-Kohl en hoogleraar Bas van Alphen, die in levensloopperspectief en onderlinge samenwerking van TOPGGz-afdelingen belangrijke thema's voor de topklinische zorg ziet.

Bekijk de aftermovie voor een impressie van de talkshow.

Back to top