Transdiagnostische Decision Tool beschikbaar

De afgelopen zes jaar heeft TOPGGz samen met het iMTA en experts in de specialistische en hoogspecialistische ggz vijf Decision Tools ontwikkeld. Naast vier diagnosespecifieke Decision Tools is er nu ook een Transdiagnostische Decision Tool beschikbaar.

Een Decision Tool is een beknopt instrument dat door behandelaren in enkele minuten kan worden ingevuld. De score geeft direct aan wat de meest optimale behandelsetting is voor de patiënt: specialistische ggz of hoogspecialistische ggz. De Decision Tools zijn ontwikkeld om de indicatiestelling voor hoogspecialistische ggz te ondersteunen en objectiveren.

De Transdiagnostische Decision Tool kan worden gebruikt door behandelaren in de curatieve ggz in de intakefase of wanneer tijdens de behandeling onvoldoende resultaat wordt geboekt. De Transdiagnostische Decision Tool is gevalideerd voor SSS en PTSS.
Voor de diagnosegroepen eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, depressie en angststoornissen kunnen zowel de diagnose specifieke Decision Tools als deze Transdiagnostische Decision Tool worden gebruikt. Ze zijn beide valide. De behandelaar kan zelf kiezen welk instrument zijn voorkeur heeft. De verwachting is dat de Transdiagnostische Decision Tool ook voor overige diagnosegroepen bruikbaar is. De Transdiagnostische Decision Tool is niet gevalideerd bij kinderen en jeugdigen (<18 jaar).

We raden aan om de uitkomst van de Transdiagnostische Decision Tool tijdens het adviesgesprek met de patiënt te bespreken en aan de patiënt toe te lichten waarop het besluit voor de meest optimale behandelsetting is gebaseerd. Aan de patiënt kan de uitleg Transdiagnostische Decision Tool voor patiënten worden meegegeven.

EmailTwitterLinkedIn
RT @ESGMogendorff: Gisteren goede #TOPGGz visitaties bij afdeling voor forensische kinder- en jeugdpsychiatrie en Vroege Psychose. Wil je weten welke @TOPGGz afdelingen er zijn kijk dan op https://t.co/8ApFmj56kU
13 uur 28 minuten geleden
De Transdiagnostische Decision Tool is in enkele minuten in te vullen en maakt direct duidelijk wat de meest optimale behandelsetting is: SGGz of HSGGz? En met de uitleg makkelijk te bespreken met de patiënt om #SDM te stimuleren. Bekijk het hier https://t.co/sgD71nJL4V
5 dagen 5 uur geleden
#TOPGGz heeft samen met #imta en professionals van TOPGGz-afdelingen en SGGz een nieuwe tool ontwikkeld: de Transdiagnostische Decision Tool. Een praktisch hulpmiddel om de indicatiestelling te ondersteunen. Maak er gratis gebruik van https://t.co/UjpEqhV0kk
5 dagen 5 uur geleden
Wil je een inschatting kunnen maken hoever jouw afdeling is op weg naar het verwerven van het #TOPGGz-keurmerk? Gebruik dan de Quick Scan als hulpmiddel. https://t.co/TcNPRZmoKQ Voor advies en inschatting kun je een afspraak maken met het bureau: info@topggz.nl of 033-4450678.
1 week 1 dag geleden
Wil je ook op de hoogte blijven van TOPGGz? #TOPGGz brengt elk kwartaal een digitale nieuwsbrief uit met daarin de ontwikkelingen op het gebied van innovaties, nieuws van de TOPGGz-afdelingen, uitnodigingen voor symposia en nog veel meer. Aanmelden: https://t.co/WCWqmgseTV
2 weken 1 dag geleden
Back to top